Pagaliau sulaukėme pavasario. Išsiilgom saulės ir natūralių vitaminų! Ant palangės – jau mano pirmoji žaliuojanti lysvė.
Vargu, ar kuri šeimininkė išsiverčia savo virtuvėje be svogūno. Ši ypatingu skoniu ir aromatu pasižyminti daržovė – sveikatai labai naudingas augalas. Vertinami tiek gumbai, tiek laiškai. Anot dietologų, svogūnų laiškai yra maistingesni už galveles. Laiškuose daugiau B, C grupės vitaminų, folio rūgšties, antioksidantų. Tad kaip smagu išsiauginti smaragdinės žalumos lysvelę ant palangės.
Pasidalinsiu praktišku būdu, kaip paprastai užsiauginti svogūnų laiškus. Parenku vienodas svogūnų galvas, šiek tiek nupjaunu viršūnėles. Imu plastikinius kiaušinių dėklus, įlieju vandens ir sutupdau svogūnus. Dedu ant pietinės palangės. Ilgai laukti netruks – po dienos kitos išsikals daigeliai, o po savaitės jau stiebsis žali laiškai.
Skaninkite šviežia svogūnų žaluma salotas, pirmuosius šaltibarščius, gardinkite kiaušinienę. Skanių pavasario laiškų!
Vija Jakub