Jei turite žaliąją cukiniją, morką, bulvę ir svogūną, gaminkite pikantišką užkandėlę – krepšelius.

Mano išbandyti šie daržovių krepšeliai labai tinka lengviems pusryčiams, vakarienei ar kaip pikantiška užkandėlė.
Sutarkuojame 1 žaliąją cukiniją (šiek tiek užberiu druskos – kad ištrauktų sultis), 2 bulves (žalias, o dar geriau – virtas), 100 g fermentinio sūrio. Sutarkuoju 1 morką, supjaustau svogūną, pakepinu aliejuje ir leidžiu atvėsti.

Cukinijas nuspaudžiu. Sudedu visas paruoštas daržoves į dubenį. Įmušu 2 kiaušinius. Įlieju 2-3 v. š. aliejaus, 100 g grietinės. Įberiu 3 v. š. manų kruopų, 0,5 stiklinės miltų su 1 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos, ,,Vegetos“prieskonių, smulkintų krapų – ir viską išmaišau.
Gautą masę dedu į silikonines krepšelių formeles. Kepu 180 laipsnių orkaitėje 30 min..

Kol kepa, pagaminu pikantišką padažą. Išspaudžiu 2 skilteles česnako, dedu 2 šaukštus grietinės, majonezo, žalių krapų.

Valgome daržovių krepšelius karštus ir atvėsusius, pasidažydami pikantišku padažu ar paprasčiausia grietine. Skanaus!
Vija Jakub