NAUJIENOS
Vilnių papuoš 12 naujų meninių akcentų

Receptai. Paprasta ir skanu

Kefyrinis keksas

Kefyrinis keksas

Pyragas, kurio pagrindinis produktas kefyras, skanus, pigus ir greitai pagaminamas. Tereikia 350 ml kefyro, 3 kiaušinių, 200 g cukraus, 60 g sviesto, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 a. š. vanilinio cukraus, 300 g kvietinių miltų ir 100 g kukurūzų miltų.

Velykiniai sausainiai

Velykiniai sausainiai

Skanūs ir greiti sviestiniai sausainiukai Velykų stalo puošmenai ir gomurio pamaloninimui.    300 g miltų sumaišyti su žiupsneliu druskos.  200 gramų minkšto sviesto su 100 g cukraus pudros išsukti kartu įmuštu ...

Bulviniai blynai

Bulviniai blynai

Kartais reikia idėjos, bent jau man, ką pietums ar vakarienei patiekti. Ir tada idėja kyla skaitant naujienas. Dažniausiai dėmesį patraukia patiekalas, pagamintas iš namuose esamų produktų.  Šįkart nutariau namiškius pamaloninti visiems gerai žinomu ...

Marmuriniai saldainiai

Marmuriniai saldainiai

Pavadinčiau saldumo bomba. Kai labai norisi saldaus, užtenka mažyčio gabalėlio ir jau esi apsalęs.   Kekso ar kitą turimą formą, geriau, kad būtų keturkampė ar stačiakampė, iškloti kepimo popieriumi. Vieną indelį kondensuoto pieno ( ~400 ...

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Jau reikia pabaigti žiemai kauptas atsargas. Sriuba dažniausiai būna improvizacija, bent jau mano virtuvėje. Kadangi dar buvo užsilikęs sviestinis moliūgas, gavosi puiki sriuba su pastarnoku ir brokoliu prieskoniu.    Vieną vidutinio dydžio sviestinį ...

Spalvoti sausainukai

Spalvoti sausainukai

Nereikės nei daug minkyti, nei daug kočioti tešlos, bet išsikepsite daug gražių spalvotų sausainukų.    100 g kambario temperatūros arba pašildyto sviesto išsukti iki purumo, įmušti vieną nedidelį kiaušinį, ...

Kepenėlės ,,prancūziškai“

Kepenėlės ,,prancūziškai“

Kepenys – ypatingai naudingas produktas. Jau senovės Egipte buvo gaminami įvairūs patiekalai iš kepenų. Ankstyvaisiais viduramžiais pastebėtos kepenų gydomosios savybės – liepta valgyti kepenėles sergantiems mažakraujyste, nusilpusiems žmonėms. Kepenyse ...

Vlados daržovių kotletai

Vlados daržovių kotletai

Nuvalyti vieną vidutinio dydžio griežtį ir 4 vidutinio dydžio morkas. Daržoves sutarkuoti burokine tarka ir viską sudėti į puodą. Iki kaitros pakaitinti 200 ml pieno ir užpilti juo daržoves, įdėti 20 g sviesto, šaukštelį cukraus ir didelį žiupsnį druskos, puodą ...

Vyšninis pyragas

Vyšninis pyragas

Taip vadinu pyragą, kepamą su vyšniomis. Receptas nesudėtingas, o pyragas labai skanus ir gražus. Reikės 3 kiaušinių, 1 indelio kondensuoto pieno, 200 g 9 proc. grietinės, 0,5 stiklinės aliejaus, 400 g ,,Ekstra“ miltų. Kiaušinius su trupučiu ...

Blynai be kiaušinio

Blynai be kiaušinio

Paprasti šie blynai tinkami kiaušiniams alergiškiems žmonėms  ir gali būti ruošiami gluten free, paprastus miltus pakeičiant kukurūzų ar kitais mėgstamais gluten free miltais. Vietoj pieno galima naudoti augalinį ...

Mano šaltibarščiai

Mano šaltibarščiai

Pagaliau pavasaris! Pirmoji pavasario mano sriuba – šaltibarščiai. Žiemą lyg ir nepratę gaminti šaltų sriubų – užtenka, kad už lango šaltukas. Žinia, kiekviena gaspadinė turi savo šaltibarščių receptą. O aš ...

Reklama