NAUJIENOS

Receptai. Paprasta ir skanu

Šaltanosiai

Šaltanosiai

Laiko patikrintas receptas, nepaliekantis abejingų.    250–300 ml mėlynių užpilti 1–2 valgomaisiais  šaukštais cukraus. Ne mėlynių sezono metu įdarą galima gaminti iš slyvų, bruknių ar stambiai tarkuotų obuolių. ...

Morkų kreminis tortas

Morkų kreminis tortas

Vasarą, kai tiek daug vardadienių, gimtadienių – puikus metas virtuvės interpretacijoms. Ne kartą kepiau nuostabų morkų pyragą. O kodėl nepagaminus morkinio torto? Bandome! Pirmiausia ruošiu kremą pertepimui. Į nerūdijančio plieno gilų puodelį ...

Cukinijų pikantiškos salotos

Cukinijų pikantiškos salotos

Mažosios žaliosios cukinijos mūsų virtuvėje tampa vis populiaresnės dėl vartojimo patogumo, skonio, mažo kaloringumo: jas įdarome, kepame įvairiausiais būdais, dedame į salotas. Svarbu pasirinkti šviežias cukinijas – vientisai žalias, tvirtas, vidutinio ...

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų lapkočiai turi vertingų mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B1.  Derlius imamas gegužės – birželio mėnesiais, laužiant lapkočius nuo šaknų, kas 10–12 dienų. Kambario temperatūroje ...

Špinatų sriuba

Špinatų sriuba

Nuskusti, nuplauti ir supjaustyti 2–3 bulves kubeliais, 1 didesnę morką – griežinėliais, sudėti į 3 l verdančio sultinio (pasirinktinai daržovių ar mėsos). Virti apie 15 min. Baigiant virti daržovėms įdėti 200–250 g smulkintų špinatų. Pagal skonį įspausti ...

Oi ta rūgštelėlė!

Oi ta rūgštelėlė!

Ar atsimenate, kaip vaikai skabydavote rūgštynių lapelius ir nė nesusiraukdami skanaudavote pirmąją pavasario rūgštelę? Sako, vaikai ir gyvūnėliai valgo, ko reikalauja organizmas. O rūgštynės, pasirodo, labai naudinga daržovė. Jose gausu vitaminų ...

Kotletai su cukinija

Kotletai su cukinija

Pagaliau vasaros pradžia. Vis labiau norime lengvų, bet sočių patiekalų su šiųmete žaluma. Verta išbandyti naujus receptus! Gaminsiu pietums kotletus su cukinija. Produktai labai paprasti: cukinija, faršas, sauja svogūnų laiškų, porą kiaušinių ...

Tonizuojantys kavos ledai

Tonizuojantys kavos ledai

Atsibodo tradicinė kava? Bandykim pasigaminti tonizuojančius ledus su kava – suteiks jėgų, atgaivins ir išblaškys miegus. Receptas labai paprastas. Imame 400g 30 proc. grietinės, 400 g saldaus kondensuoto pieno ir 10 g tirpios kavos miltelių (1 v. š. ...

Avižinių dribsnių košė

Avižinių dribsnių košė

Pusryčiams ar lengvai vakarienei avižinė košė – puikus pasirinkimas. Avižos yra labai vertinga grūdinė kultūra. Iš jų gaminami avižiniai miltai, dribsniai, kruopos. Avižuose gausu mineralinių medžiagų, kaip kalio, fosforo, geležies, magnio, fluoro, ...

Reklama