NAUJIENOS

Receptai. Paprasta ir skanu

Pyragas Motinos dienai

Pyragas Motinos dienai

Kai rausvu rūbu pasipuošia sakuros, prisimename savo mamas – tas, kurios yra šalia, ir jau išėjusias žvaigždžių takais... Motinos dienai kepu patį skaniausią pyragą, kuriuo pavaišinsiu savo vaikus ir anūkes, atėjusius pasveikinti. ...

Velykinė BOBA

Velykinė BOBA

Velykinė boba tradicinis, saldus, mielinis Velykų pyragas. Tai ne tik ne tik velykinis desertas, bet ir velykinio stalo puošmena. Gerai iškepusi boba pasižymi purumu ir lengvumu. 30 g mielių ištrinti su valgomuoju šaukštu cukraus. ...

Mamos pitsa (pittsa)

Mamos pitsa (pittsa)

Kartais nusidedame sveiko maisto taisyklėms. Mūsiuose senokai išpopuliarėjo iš Italijos atkeliavęs apskritas kepsnys (itališkai: pittsa) su sūriu ir įvairiais ingridientais. Vaikai ir jaunuoliai mėgsta alkį numalšinti greito maisto užkandinėje ...

Užgavėnių stalui

Užgavėnių stalui

Ryt Užgavėnės. Nuo žilos senovės ne tik baltai, bet ir kitos gentys, artėjant pavasario lygiadieniui, atlikdavo žiemos demonų išvarymo apeigas. Kiekvienas Užgavėnių apeigų elementas turėjo simbolinę ir magišką reikšmę. Persirengėliai: ožiai, ...

Obuoliniai žiedeliai

Obuoliniai žiedeliai

Kai norisi lengvo, greitai pagaminamo skanėsto, puikiausiai tiks obuoliniai žiedeliai. Taigi gaminam. Nulupu 1 obuolį ir sutarkuoju burokine trintuve. Į dubenįį įmušu 1 kiaušinį, įberiu 2 v. š. cukraus, žiupsnelį smulkios druskos. ...

Sklindžiai su obuoliais

Sklindžiai su obuoliais

Už lango šėlsta žiema, o mūsų virtuvėje kvepia obuoliais. Pasilepinkime obuoliniais sklindžiais. Imu 2 raudonpusius obuolius. Nulupu, išimu sėklas ir sutarkuoju burokine trintuve. Įmušu 2 kiaušinius, užberiu žiupsneliuką druskos, ...

Žuvienė paprastai

Žuvienė paprastai

Kai pasiilgstame lengvos ir skanios sriubos, prisimename seniai virtą žuvienę. Mano žuvienei tinka visokios žuvys. Paprasčiausias variantas – jūros lydeka. Dvi vidutinio didumo žuvis (be galvų) nuskutu, išimu juodas plėveles iš vidaus, nukerpu ...

Plovas kitaip

Plovas kitaip

Žinia, kiekviena šeimininkė puodus maišo savaip. Jei dar pasidalina savo patirtimi, atsiranda naujas receptas. Skanus, maistingas ir sotus yra plovas – patiekalas, nežinia kada atkeliavęs iš rytų šalių. Europietiškoje virtuvėje ...

Kam pietūs be mėsos – ne maistas

Kam pietūs be mėsos – ne maistas

Žmogaus organizmui būtini ne tik augalinės, bet ir gyvulinės kilmės baltymai. Mėsoje jų yra apie 20 proc.. Šiuos baltymus mūsų organizmas pasisavina kur kas greičiau nei augalinius. Trūkstant baltymų sumažėja imunitetas ligoms, sutrinka organizmo kraujo sudėties ir ...

Reklama