Kartais nusidedame sveiko maisto taisyklėms. Mūsiuose senokai išpopuliarėjo iš Italijos atkeliavęs apskritas kepsnys (itališkai: pittsa) su sūriu ir įvairiais ingridientais. Vaikai ir jaunuoliai mėgsta alkį numalšinti greito maisto užkandinėje kramsnodami pitsą. O mamos pagaminta pitsa – pati skaniausia ir ,,turiningiausia“.
Kepsime storą pitsą. Iš anksto nusiperku pitsos papločių (,,Biržų duonos“, 26 cm). Papločius sutepu plonu sluoksniu sviestu ar sviestiniu margarinu (iškepę visada būna minkšti ir traškūs).
Ruošiu gausų įdarą. Šiek tiek pakepinu pievagrybius (kad tik išskleistų skonį). Per burokinę trintuvę sutarkuoju 300 g rūkytos ar kitokios dešros, ir sumaišau su 3-4 v. š. majonezo. Šią masę tepu ant papločių, padalintų ketvirčiais. Dėlioju atvėsusius grybukus, šoninės gabalėlius, uždedu po šaukštą aštraus pomidorų padažo (kokio norite), užbarstau tarkuoto sūrio, apkaišau mažų pomidorėlių puselėmis (galima marinuotų agurkėlių gabalėliais). Stora apkepėlė keliauja į orkaitę. Kepu 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Mano šeimyna jau nekantrauja, kada skanaus mamos putlią sočią pitsą. Tokios pitsos negausi užkandinėje. Skanaus!
Vija Jakub