Keksas šv. Velykų antrai dienai. Greitas, skanus, priverčiantis visus svečius prašyti dar vienos porcijos.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C laipsnių temperatūros.
200 g kambario temperatūros sviestą išsukti su 200 g cukraus. Maišant šią masę, į ją vieną paskui kitą įmušti 6 kiaušinius, įspausti šlakelį citrinos sulčių. Viską sujungti į vientisą masę. Kepimo miltelius įmaišyti į 300 g miltų. Miltų mišinį suberti į skystąją tešlos dalį, viską maišant sujunti į vientisą masę. Įberti 100 g šokolado gabalėlių ir juos išmaišyti. Jei virtuvėje nėra šokolado gabalėlių, kepti be jų, o iškepusį keksą apipilti šokoladu. Supilti i kekso formą išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Kepant keksui plutelė greičiau iškepa nei vidus, dėl to kekso paviršius suskyla, kad taip neatsitiktų reikia su vandeniu aplietu peiliu perbraukti per kekso vidurį. Keksą kepti apie 45–55 minutes, ar iškepęs patikrinti pagaliuku, keksui iškepus, prie pagaliuko neprilimpa tešla.
Atvėsusio kekso paviršių papuošti cukraus pudra arba šokoladu. 100 g šokolado ištirpinti vandens vonelėje, į tirpstantį šokoladą įpilti nepilną valgomąjį šaukštą aliejaus. Ištirpusiam šokoladui leisti šiek tiek atvėsti ir apipilti keksą.
Skanaus!
Gintarė Ulman