Nuo senų laikų citrinos vertnamos, kaip vitamino C šaltinis (100g-56 mg). Tai maistas ir vaistas nuo daugelio ligų. Citrinos rūgštis puikiai tonizuoja, gerina virškinimą, širdies veiklą, stiprina kraujagyslių sieneles. Citrinos sultys, vartojamos su vandeniu, – atgaivina ir valo organizmą nuo toksinų, padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Apie citrinos naudą galima parašyti visą traktatą…

Tad puiku kasdien turėti citrinos skiltelių ar sulčių. Pasidalnsiu savo patarimu, kaip paprastai pasidaryti citrinų ruošinukų. Kadangi cirtinų vaisiai atkeliauja iš tolimų šiltų kraštų, būna supurkšti gedimą stabdančiais preparatais, pirmiausiai reikia odelę gerai nuplauti sodos vandeniu.
Kelias cirtrinas supjaustau griežinėliais, sudėlioju į plastikinę dėžutę ir sušaldau. Užšalusius sudedu į stklainį ir laikau šaldiklje. Kada panorėjus – pagardiname arbatą ar vandenį.

Patogu ir malonu po ranka turėti citrinos ledukų. Išspaustas ctrinų sultis supilu į ledukų maišelius, užšaldau. Pliumpt į arbatą – ir gaivi rūgštelė.
Pamėginkit – tikrai pravers šie mano išbandyti ir draugus sužavėję citrinų ruošinukai.
Vija Jakub